Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

Sokerimassaa (sugarpaste, also called as rolled fondant) käytetään kakkujen ja kakkulevyjen kuorrutukseen.

Seuraavalla ohjeella tulee 1 kg sokerimassaa.

60 ml kylmää vettä
20 ml jauhemaista liivatetta
125 ml nestemäistä glukoosia
15 ml glyseriiniä
1 kg tomusokeria

Laita vesi pieneen kulhoon. Ripottele päälle liivat ja sekoita, kunnes tahmeaa. Laita kulho toisen, kiehuvalla vedellä täytetyn, kulhon päälle ja sekoita, kunnes liivate sulaa. Lisää glukoosi ja glyseriini sekoittaen, kunnes täysin aineet ovat täysin sekoittuneet ja seos on juoksevaa.

Laita tomusokeri suureen kulhoon. Tee tomusokeriin kuoppa keskelle ja kaada seos kuoppaan hitaasti koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin.

Ripottele pöydälle tomusokeria ja vaivaa massaa lisäten tomusokeria tarvittaessa, kunnes massa ei enää tartu käsiin. Massaa voi käyttää välittömästi tai sen voi säilyttää ilmatiiviisti.

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia