1
+1

Kuulin erään jenkkiystäväni mainitsevan "Whoopie pie", kun keskustelimme hyvistä kakuista. Piti saman tien etsiä ihmeellisestä intter netistä, mitä kyseinen kakku on syönyt. Ja heti sen jälkeen törmäsinkin Oulussa Raksilan City Marketissa jenkkituotehyllyyn - oioi. Sieltähän löytyi yhtä sun toista, mutta mikä tärkeintä, myös - Marshmallow Fluff-nimistä tuotetta.

Ohje, millä testasin leivonnaisia, oli seuraavanlainen:

Pohja:
125 g margariinia
2½ dl sokeria
2½ ml maitoa
3 munaa
2½ dl jauhoja
1¼ dl tummaa kaakaota
1½ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljaesanssia

Täyte:
125 g margariinia
1¼ dl tomusokeria
1 prk vaahtokarkkitahnaa
(1 tl vaniljaesanssia)

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Nostele leivinpaperin päälle pyöreiksi taikinakiekoiksi. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Tee täyte. Vatkaa kaikki ainekset keskenään. Anna leivosten jäähtyä ja levitä puolten leivosten päälle täytettä, ja paina toinen leivoksen pohja kanneksi.

Omia huomioita

Taikina ei ollut ihan onnistunut. Taikina ei noussut paljoa (varsinkaan toinen pellillinen), vaan levesi sitäkin enemmän. Ensi kerralla pohjana voisi käyttää jotain tällaista. Lisäksi, käsin lusikalla nostellen on vaikea saada tasakokoisia pohjia. Entä jos tekisikin levyn, josta leikkaisi palasia?

Täyte oli makeaa ja hyvää. Mieleen tulee joidenkin unelmatorttujen täyte. Valmiit tuotokset maistuivat kaikille. Mieli tekisi kokeilla, miten nämä kestävät pakastuksen.

(Joo. Tarvis ostaa kamera.)