0

80 g jauhoja
400 ml maitoa
225g voita
190 g margariinia (high ratio shortening)
400 g sokeria

Mittaa jauho kattilaan. Vatkaa sekaan maito. Keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Jäähdytä.

Vaahdota voi, margariini ja sokeri. Vatkaa sekaan jäähdytetty jauho-maito-seos. Vatkaa 7-10 minuuttia nopeimmalla nopeudella kunnes kuorrute on ilmavaa.

Käyttämätön kuorrute säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa neljä viikkoa. Mikäli et käytä kuorrutetta heti, vatkaa kuorrutetta hitaalla nopeudella käyttäessäsi sitä.

Kuorrutteella kuorrutettu kakku säilyy huoneenlämmössä 2-3 päivää.

Kuorrutteesta tulee ilmavaa ja vähemmän makeaa, kuin buttercream-kuorrute.  Kuorrutetta voi käyttää pursotuksiin, mutta pienikuvioista, yksityiskohtaista kuviota ei kuorrutteella voi tehdä.