Ohjeen löysin täältä.
250 g jauhoja
½ tl suolaa
2 tl tummaa kaakaojauhetta
115 g suolatonta voita
300 g sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
240 ml voimaitoa
2 tl nestemäistä punaista elintarvikeväriä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl soodaa
Yhdistä jauho, suola ja kaakaojauhe.
Vaahdota voi. Lisää sokeri ja vaahdota. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja sekoita hyvin.
Yhdistä voimato ja punainen elintarvikeväri.
Lisää taikinaan ensin jauhoa, sitten voimaitoa, jauhoa, voimaitoa ja jauhoa. Sekoita jokaisessa välissä hyvin.
Yhdistä pienessä kupissa etikka ja sooda. Anna seoksen kuplia. Lisää taikinan sekaan ja sekoita.
Paista kahdessa 23 cm vuoassa 175 asteessa 30-35 min.
Jäähdytä pohjat hyvin, ja leikkaa ne kahtia. Täytä kakku tuorejuustokuorrutteella.
Omat huomiot
Paistoin taikinan kahdessa isommassa irtopohjavuoassa. Pohjista ei tullut riittävän paksuja, jotta ne olisi voinut halkaista. Taikina myös nousi keskeltä ikävästi. Nyt varmaan paistaisin joko yhdessä isommassa vuoassa tai jopa pienessä vuoassa ja tekisin ylijäämätaikinasta vaikka muffinsseja.
Taikinasta ei tullut kauniin punaista, vaan hailakan epämääräisen värinen. Liekö käyttämäni elintarvikeväri niin paljon laimeamman väristä? Niin tai näin, värin puolesta vähintään tuplamäärä punaista sekaan.
Käytin itse taikinan kuorruttamiseen tätä tuorejuustokuorrutetta. Koemaistamisen jälkeen en enää tee koskaan samaa kuorrutusta. Ohjeen kuorrutus on todennäköisesti 100 * parempi eikä ollenkaan näin supermakea.
Tulen kokeilemaan tätä uudestaan, kuorrutuksen saatan vaihtaa ihan muuhun. Ja täytteen.