Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

Tällä ohjeella voit tehdä pieniin koristepursotuksiin ihanteellista massaa.

90 g munan valkuaisia (~3)
455 g tomusokeria
5-7 tippaa sitruunan mehua

Erottele keltuaiset ja valkuaiset päivää ennen massan tekemistä. Siivilöi valkuaiset hienon siivilän tai teesihdin läpi. Peitä valkuaiset, ja laita jääkaappiin vahvistumaan.

Laita valkuaiset kulhoon, siivilöi sekaan tomusokeri ja lisää sitruunan mehu.

Sekoita hitaimmalla nopeudella 10-20 minuuttia kunnes massaan muodostuu pehmeitä kumpuja.

Säilytä ilmatiiviissä astiassa, peitä pinta muovikalvolla ja tämän jälkeen kostealla kankaalla estääksesi massan kuivumisen. Laita astia vasta tämän jälkeen jääkaappiin.

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia