Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

1
+1

½ kg omenoita
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl kanelia

1 prk mascarpone-juustoa
1 prk vaniljakstiketta
kanelia
kaurakeksejä

Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutio omenat kattilaan. Lisää sokeri ja vesi sekä kaneli. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat täysin pehmenneet.

Yhdistä mascarpone ja jäähtynyt omenasose.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita omenaseoksen joukkoon. Jaa omena-herkku annosmaljoihin ja ripottele päälle kanelia. Nosta jääkaappiin n. ½ tunniksi. Tarjoa kaurakeksien kanssa

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia