0

Päätin eilen tehdä jotain kivaa Tommille. Huomasin netissä mielenkiintoisen omenakimara-ohjeen:

1 pkt voitaikinalevyjä

Hilloke:
4 omenaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl kanelia

Kuorrutus:
1 pkt Flora Vanilla
3 tl vaniljakreemijauhe

Ota taikinalevyt sulamaan. Valmista hilloke: kuori omenat ja poista niistä omenankara. Kuutioi omenat. Laita omenakuutiot, sokeri, vesi ja kaneli kattilaan, ja keitä hiljalleen 10 min.

Leikkaa taikinalevyt pienemmiksi. Itse tein yhdestä levystä 4 suikaletta. Laita muffinipellin koloihin muffinssivuoka, ja asettele taikinalevy sinne pohjalle. Lisää levyn päälle omenahilloketta (vältä lientä). Itse lisäsin myös vähän mantelirouhetta. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Siivilöi jäähtyneiden kimaroiden päälle tomusokeria, ja pursota kuorrutus päälle.

Omat kommentit:

Valmiit kimarat ovat älyttömän hyvän makuisia. Epäilin hillokkeesta tulevan liian makeaa, mutta hilloke oli juuri sopivaa. Sitä olisi ehkä voinut olla jopa vähän enemmän. Itse lisäsin mantelirouheen hillokkeen päälle, mutta seuraavalla kerralla lisään rouhetta hillokkeeseen. Lisäksi ensi kerralla pitää venyttää taikinalevyn pala vähän kattavammin "kupiksi" vuoan pohjalle, niin lopputulos on paremman näköinen. Mitä korkeampia muffinipellin kolot ovat, sen paremman näköisiä kimaroista tulee. Tosin, syviin koloihin ei riitä tavallinen muffinivuoka, vaan tarvii käyttää amerikanmuffinivuokia.

Älyttömän helppo tehdä, lopputulos maukas ja näyttävä. Näitä meni pakkaseen joku kappale "vierasvaraksi". Katsotaan sitten, onko yhtään jäljellä siinä vaiheessa, kun vieraita tulee..