Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

valmistelu yli 60 min

3 kg omenoita
(n. 4½ dl vettä)
n. 750 g sokeria
(5 mg askorbiinihappoa)

Pese ja lohko omenat. Poista siemenkodat.

Hauduta omenat pehmeiksi kattilassa pienessä vesimäärässä kannen alla. Ravistele kattilaa, etteivät omenat pala pohjaan. Voit pehmentää omenat myös uunipannulla tai -vuoassa pienessä besimäärässä kannen tai folion alla. Omenat pehmenevät 175 asteessa noin 15 minuutissa, Iso omenamäärä on helpointa pehmentää höyrymehustimessa. Pienen määrän omenoita voit pehmentää mikrossa.

Soseuta omenat tarvittaessa sosemyllyllä, monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.

Punnitse sose. Lisää sokeria pakastettavaan soseeseen 200 g : 1 kg sosetta ja kylmäsäilytettävään soseeseen 400 g: 1 kg sosetta.

Sose säilyy vaaleana, jos lisäät omenasoseeseen askorbiinihappoa, jota voit ostaa apteekista. Sekoita askorbiinihappo 1 dl:aan sokeria ja sekoita soseen sekaan.

Annostele pakastettava sose rasioihin ja pakasta sose jäähtyneenä.

Kylmäsäilytystä varten kuumenna sose sokerilisäyksen jälkeen kiehuvaksi. Purkita kuuma sose pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kannet heti. Säilytä viileässä.

— Lähde: Ruoka Pirkka syyskuu 2013

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia