n. 16 palaa, valmistelu 30-60 min
n. 1 kg happamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl Flora Culinesse juoksevaa kasvisrasvaseosta tai leivontamargariinia sulatettuna
2 dl omenatäysmehua tai maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
(½ tl kardemummaa)
Pinnalle
2-3 rkl sokeria
2 tl kanelia
Kastike
vaniljakastiketta
Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
Lisää vaahtoon rasva. Sekoita taikinaan mehua tai maitoa vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Asettele päälle omenat. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen kera.
— Lähde: Ruoka Pirkka syyskuu 2013