Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

1
+1

12 annosta, valmistelu yli 60 min

Vuokaan
50 g voita
1½ dl fariinisokeria
2-3 (400 g) hapahkoa omenaa
2 dl puolukoita
1 dl kookoshiutaleita

Taikina
175 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
¾ dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Lisäksi
vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle rasva ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175 asteessa uunissa noin 3 minuuttia niin, että rasva ja sokeri sulavat. Tasoittele rasva-sokeriseos vuoan pohjalle.

Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä puolukat ja omenakuutiot vuokaan ja ripottele päälle kookoshiutaleet.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja manteli- tai pähkinärouhe. Lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikina on tasaista. Levitä taikina puolukka-omenakerroksen päälle.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille. Voit ripotella pinnalle kookoshiutaleita.

Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

— Lähde: Ruoka Pirkka syyskuu 2013

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia