Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

16 annosta, valmistelu yli 60 min

Pohja
200 g digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte
4 keltuaista
1 prk kondensoitua, makeutettua maitoa
1¼ dl limetinmehua (2-3 limettiä)
2 tl limetin raastettua kuorta

Koristeeksi
1-2 dl kuohukermaa
limetinviipaleita, limetin raastettua kuorta tai kiiviä viipaleina

0

8 annosta, valmistelu 30-60 min

8 pientä tai 4 isoa hapahkoa omenaa
½ ps (n. 1 dl) mantelisekoitusta
1 tlk (2 dl) kinuskikastiketta
2 tl kanelia

1
+1

8 annosta, valmistelu alle 30 min

1 kg omenoita
25 g voita
½ dl siirappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia

Kuorrutus
75 g voita tai margariinia
5 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
½ dl siirappia
2 rkl kaakaota

0

4 annosta, valmistelu yli 60 min

1 pkt (n. 1,1 kg) broilerin koipireisipaloja, marinoimaton
2 rkl öljyä
1½ tl suolaa
1-2 tl currya
1 dl sitruunapippuria
1½ dl maissihiutaleita
n. 1 dl emmental-mozzarella-juustoraastetta

0

4 annosta, valmistelu 30-60 min

1 pk (n. 500 g) broilerin filee-pihvejä
2-3 (400 g) omenaa
1-2 tuoretta punaista tai vihreää chilipalkoa
2-3 valkosipulinkynttä
3 kevätsipulia tai nippusipulin varsia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
½ rs (á 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
1 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl sokeria
1½ tl inkivääritahnaa
1 dl paahdettuja mantelilastuja
1-2 rkl ruokaöljyä

0

6 kpl, valmistelu yli 60 min

1 kg avomaankurkkuja
2-3 (250 g) sipulia
4 valkosipulinkynttä
muutama varsi tilliä

Mausteliemi
7 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
2 dl väkiviinaetikkaa

0

1½ litraa, valmistelu yli 60 min

1 kg hapokkaita omenoita
1 (150 g) sipuli
1-2 valkosipulinkyntti
1-2 punaista mietoa chilipalkoa (tuore)
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1½ dl omenaviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
¾ tl suolaa
½ tl kanelia
2 dl hillosokeria
1 dl rusinoita

0

24 kpl, valmistusaika 30-60 min

2-3 porkkanaa
1 (180 g) palsternakkaa
300 g keräkaalia
1 (100 g) sipuli
1 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl emmental-mozzarella-juustoraastetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa ta vettä
n. 1 tl suolaa
2 tl oreganoa
ripaus mustapippuria

0

Iiro näki lehdessä kuvan kakkutikkareista... Ajatus kakkutikkareista oli hautumassa jonkin aikaa, ja tänään olisi tarkoitus tehdä ensimmäinen kokeilu. Taikinaksi tein sydänsurujen kakusta puolikkaan.

0

1 cup (240 ml) maitoa
1 tl valkoviinietikkaa

Anna seoksen tekeytyä lämpimässä 5 min. 

1
+1

Pakko pistää muistiin hetipianäkkiänyt! http://voikukkapelto.blogspot.fi/2012/09/mika-kakku.html?m=1

POHJA
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja

TÄYTE
3-4 hapokasta omenaa ohuiksi viipaloituina
kanelia
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150g) creme fraichea
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PINNALLE paahdettuja mantelilastuja

1
+1

Päätin tänä vuonna tehdä erilaisia piparkakkuja perinteisten Paraisten piparkakkujen sijaan. Kokeilussa tällä kertaa Hilja Vienosen joulupiparkakut.

350 g tummaa siirappia
300 g sokeria
500 g voita
2 kananmunaa
1 rkl kardemummaa
1 rkl neilikkaa
½ rkl inkivääriä
1 rkl soodaa
½-1 rkl pomeranssinkuorta
½-1 rkl maustepippuria
½ dl kermaa
1 kg karkeita vehnäjauhoja
150 g perunajauhoja

Kiehauta sokeri ja siirappi. Kaada seos kuumana kulhoon voin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää mausteet, vähän vatkatut munat ja kerma, johon sooda on liuotettu. Lisää peruna- ja vehnäjauhot ja sekoita sileäksi. Anna taikinan olla jääkaapissa yön yli.

0

Alkuperäinen ohje täällä.

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl viskiä tai konjakkia
1 dl vahvaa kahvia
6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
2 valkuaista

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Vaahdota kerma ja valkuaiset omissa astioissaan.

Sekoita sähkövatkaimella juustoon sokeri, keltuaiset, vaniljasokeri, viski ja kahvi. Lisää seokseen tilkkaseen vettä liotetut liivatelehdet ja lisää tämän jälkeen molemmat vaahdot.

Laada täytekakun väliin tai keksimuru-rasva-seoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.

0

Alkuperäinen ohje täällä.

Pohja
200 g dominoita
75 g sulatettua margariinia
½ Daim-patukka 

Täyte
2 dl kahvia
2 rkl sokeria
4 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa
½ pkt Daim-patukkaa
5 liivatetta
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kahvia
1 rkl vettä

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia