0

6 kpl, valmistelu yli 60 min

1 kg avomaankurkkuja
2-3 (250 g) sipulia
4 valkosipulinkynttä
muutama varsi tilliä

Mausteliemi
7 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
2 dl väkiviinaetikkaa

Pese kurkut huolellisesti. Leikkaa kurkut mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Viipaloi kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna tilli varsineen.

Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri, suola ja sinapinsiemenet. Kiehauta liemi. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.

Kuumenna pestyjä lasitölkkejä 100-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja kiehauta kannet vedessä. Jaa kurkkuviipaleet, sipulit, valkosipulit ja tilli kerroksittain tölkkeihin. Kaada päälle kuuma mausteliemi. Sulje tölkit heti. Jäähdytä tölkit. Säilytä kurkut jääkaappilämpötilassa. Kurkut ovat valmiita syötäväksi 2-3 viikon kuluttua.

Ravintosisältö / annos (n. 30 g): energiaa 12 kcal, proteiinia alle 1 g, hiilihydraattia 3 g, rasvaa alle 1 g.

— Lähde: Pirkka 9/2013