Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

Valmistusaika annosvuoat 20-25 min, kakku 40-45 min; vaikeusaste melko helppo

100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
100 g maitosuklaata
200 g  voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 keltuaista
½ dl vehnäjauhoja
(1 rkl tummaa rommia)

Sulata pilkotut suklaat ja voi miedolla lämmöllä mikrossa. Lisää sokeri ja jäähdytä seos.

Lisää munat ja keltuaiset yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää rommi.

Kumoa voideltuun, halkaisijaltaan noin 20 cm vuokaan tai jaa annosastioihin.

Kypsennä isoa kakkua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min, annosvuokia noin 10 min. Fondantin tulee olla keskeltä juoksevaa.

Jäähdytä vuoassa ja nosta peiteltynä viileään. Anna olla viileässä yön yli.

— Koti ja keittiö 3/2006

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia