0

Juhannus tulee, ja pitäähän sitä olla suunnitelmia. Nappasin mielenkiintoisen kakku-ohjeen ChocoMum-blogista.

Pohja:
15 kpl Digestive-keksejä
100 g margariinia

Täyte:
1 pss Caipirinha Drink Mix 50 g 
200 g sitruunan makuista tuorejuustoa
1 prk Flora Vanilla
1 prk maitorahkaa
½ rkl liivatejauhetta 
½ dl kylmää vettä

Koristelu:
Kermavaahtoa, 1 rkl vaniljakreemijauhetta, makeutusainetta maun mukaan
Marsipaaniruusu ja pari lehteä

Murskaa keksit muruksi, lisää sulatettu margariini. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi.

Laita vesi kattilaan ja lisää liivatejauhe. Lämmitä vesi-liivateseos kuumaksi, mutta älä päästä seosta kiehumaan. Jäähdytä vesi-liivateseos kädenlämpöiseksi. Vaahdota kerma. Sekoita juusto, Caipirinha Drink Mix, vaniljasokeri ja tomusokeri. Lisää vesi-liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Sekoita seos varovasti kermavaahtoon. Levitä täyte pohjan päälle.

Mikäli haluat jäädyttää kakun, laita kakku pakastimeen neljäksi tunniksi. Muussa tapauksessa laita kakku jääkaappiin jähmettymään 2-3 tunniksi. Mikäli laitoit kakun pakastimeen, nosta se pakastimesta 30 minuuttia ennen tarjoilua, ja koristele.

Tätä pitää siis testata. Päälle voisi tehdä jonkun vihreän kiilteen, ehkä. Tai sitten yksinkertaisesti koristelee vaan esimerkiksi värjätyllä kermavaahdolla. Jotenkin tuntuu, että pitäisi olla jotain vihreää!

Omat kommentit

Aluksi ohjeessa oli 10 digestive-keksiä, 50g margariinia. Ihan liian vähän isoon vuokaani, joten lisäsin keksimäärän 15:een ja rasvan 75 grammaan. Pohjasta tuli sopivan paksuinen, mutta liian irtonainen. Suosittelen siis hiukan enemmän rasvaa.

Koska vuokani on iso, tulee täytteistä yleensä aika matalia. Omaa silmääni miellyttäisi sentin paksumpi täyte. Täytteen maku oli aika voimakas, eli ihan hyvin voisi kokeilla joko pienempää määrää Caipirinha-mausteseosta, tai sitten esimerkiksi vielä yksi purkki Flora Vanillaa. Alunperin tarkoitus ei ollut käyttää maitorahkaa, mutta Minta halusi, niin sitähän laitettiin. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 3dl tomusokeria täytteen makeuttamiseen, mutta mielestäni täyte ei tarvinnut makeutusainetta - vaan oli raikas. Jos täyte maistuu liian kirpeälle, lisää siihen hiukan tomusokeria, tai jotain muuta haluamaasi makeutusainetta.

Koristelin kakun vaaleanvihreäksi värjätyllä marsipaaniruusulla ja parilla lehdellä, sekä vaaleanvihreällä kermavaahdolla. Kohtuullisen näköinen, tosin pursotuksessa käyttämäni tylla ei tuottanut haluamaani jälkeä. En muuten jäädyttänyt kakkua, eli jäädyttämisen testaus edelleen odottaa.

Kokonaisarvosanana voisi olla jotain 8+. Bailey's-kakku on edelleen paras.