0

Tein Mintalle viimeinkin mariannekakun, jota hän toivoi jo tovi aiemmin. Ohje ei ole ihan yksi yhteen aiemmin lähettämän ohjeen kanssa, joten kirjoitetaan nyt käyttämänikin ohje.

Pohja:
2 pss Minttu-Domino-keksejä
75g voita

Täyte:
2 prk vaahtoutuvaa Flora-vanillaa
1 prk Sunnuntai vanilja-tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
1 pss MarianneCrushia
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit pieneksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimen avulla. Sulata voi. Sekoita nämä keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

Vaahdota ¾ vanillasta, lisää rahka, juusto, MarianneCrush, vaniljasokeri ja sekoita. Kuumenna sivuun jätetty vanilla kiehuvaksi mikrossa ja lisää valutetut liivatelehdet. Jäähdytä hieman ja lisää täyteseokseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.

Omat kommentit

Koska käyttämäni vuoka on iso, kaksi pussia dominoita on juuri sopiva pohjaksi. Yhdelläkin pärjäisi, mutta pohja jäisi aika ohueksi. Reunoille ei kahdesta pussista riitä - ellei tee todella ohutta pohjaa ja matalaa reunaa. 75 g rasvaa on aika sopiva, vaikka pohja jääkin ehkä hiukan irtonaisen oloiseksi.

Ostin kaupasta uuden näköisen Marianne Crush-pussin, en tiedä oliko se sitten isompi kuin vanhan näköiset, koska täytteestä tuli ihan liian makea. Alkuperäisessä ohjeessa oli jopa lisättyä sokeria, mutta onneksi en sitä laittanut. Mikäli täytteestä ei halua ihan näin makeaa, voisi tuorejuuston korvata purkilla rahkaa, eli 2 prk vanillaa ja 2 prk rahkaa.

Käyttämäni liivatemäärä ei ihan riitä. Käytin liivatejauhetta, ja itse pidän lopputuloksessa enemmän liivatelevyistä. Eli pikkasen kiinteämpää olisin kaivannut lopputuloksesta.

Mikäli täytteen tekee kahdesta vanillasta, ei täytteen päälle kannata laittaa kiillettä. Kiilteen kanssa kakusta tulisi ihan liian paksu.

Yhteenvetona - ihan syötävä kakku, hiukan liian makea. Eipähän tarvitse ottaa niin paljoa. Kyllä se jääkaapista häviää muutamassa päivässä.