Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

1
+1

Kuppikakkujen ohje on yhdistelmä eri ohjeita: täältä ja kuorrutuksen ohje on oma kokeilu.

130 g tummaa suklaata
225 ml vettä
100 g mascarpone-juustoa
500 g sokeria
225 g ruokaöljyä
3 isoa kananmunaa
1 rkl vaniljaesanssia
675 g jauhoja
1 tl soodaa
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl leivinjauhetta
225 g suklaata rouhittuna tai kuutioituna

Kuorrutus:
Voita
Loput mascarponesta
Tomusokeria

Yhdistä tumma suklaa ja vesi ja lämmitä, kunnes suklaa sulaa. Jäähdytä.

Sekoita mascarpone jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa, kunnes seos on tasaista.

Vaahdota sokeri, öljy, munat ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon mascarpone-suklaaseos.

Yhdistä kuivat aineet ja suklaa, sekoita. Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. 

Anna kuppikakkujen jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Tähän määrään kuppikakkuja taisin käyttää ~150-200g voita, loput mascarponesta ja vajaan paketin tomusokeria.

Omat kokemukset

Pohja maistui omaan makuun - väärältä. Kuorrute puolestaan supermakealta. Tavallinen voi-tomusokeri-kuorrutus on parempi. Lisäksi kuorrutteeseen oli paljon vaikeampi saada kuorrutukseen pursotettava koostumus (ei oikein onnistunut).

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia