1
+1

4-5 annosta, valmistelu yli 60 minuuttia
9 (n. 150 g) lasagnelevyä

Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
1 (100 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
200 g paseerattua tomaattia

1 dl punaviiniä
n. 1 dl vettä
n. 20 g fetaa
1-2 tl basilikaa, timjamia tai rosmariinia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Juustokastike
5 dl maitoa
150 g Koskenlaskija-sulatejuustoa, voimakas
½ dl (20 g) parmesaania
ripaus mustapippuria

Pinnalle
n. 1 dl (50 g) juustoraastetta

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput jauhelihakastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia.

Mittaa kattilaan maito ja kuumenna se. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja anna sulaa. Lisää parmesaani ja pippuri. Siirrä kattila pois levyltä. Kastike jää hyvin löysäksi, lähes maitomaiseksi.

Kokoa lasagne niin, että lusikoit vuoan pohjalle alimmaiseksi noin neljäsosat molemmista kastikkeista. Lado sitten lasagnelevykerros päälle ja toista kahteen kertaan.

Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeista ylimmän lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 200° noin 35 minuuttia. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö / annos (n. 300 g): energiaa 450 kcal; proteiinia 27 g; hiilihydraattia 29 g; rasvaa 23 g

— Lähde: Pirkka 9/2014