0

n. 3 dl valmista ketsuppia
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 isoa tomaattia
2½ dl (250 g) tomaattimurskaa 
½ tl jauhettua inkivääriä
1 kuivattu chili
1 kanelitanko
3 rkl fariinisokeria
1 dl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kaada öljy kattilaan ja kuullota sipuleita pari minuuttia, älä ruskista. Pane pilkotut tomaatit ja tomaattimurska kattilaan. Lisää joukkoon inkivääri, kanelitanko ja maun mukaan chiliä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kypsennä ketsuppia miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Poista kanelitanko ja kaada seos tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja surauta hienoksi.

Kaada ketsuppi siivilään ja painele kauhalla sen läpi takaisin kattilaan, jotta siemenet erottuvat. Lisää kattilaan punaviinietikka ja fariinisokeri. Keittele seosta hiljalleen niin kauan, että se hieman sakenee (noin 20 min.). Jäähdytä ja kaada puhtaaseen tölkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Ohje Kalevasta?