Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

Kasvisfrittata
6 kananmunaa
1½ dl herkkusieniä
2½ dl tuoretta pinaattia
suolaa ja pippuria
1-2 rkl voita tai rypsiöljyä
30g juustoraastetta

Koristeluun: paistettua pekonia ja herneenversoja

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vatkaa munien koostumus kevyesti rikki kulhossa. Viipaloi herkkusienet ja pehmitä niitä voissa tai öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää joukkoon pinaatti ja kuullota vielä muutama minuutti. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka ja levitä kasvisseos pohjalle. Kaada päälle munaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista frittataa uunissa noin 20 minuuttia eli kunnes se saa kauniin värin.

Hiilihydraatteja netto 6g. GK 1,2.

Mozzarellanyytit
200 g tuoreita sokeriherneitä
1 rkl oliiviöljyä
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
2 pussia mozzarellajuustoa
100 g parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
paahdettuja auringonkukansiemeniä
basilikaa

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kiehauta sokeriherneitä ½ minuuttia kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kumoa herneet uunivuokaan. Valuta oliiviöljyä pinnalle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa juusto 8 viipaleeksi. Halkaise kinkkuviipaleet pitkittäin ja kääri juustoviipaleiden ympärille. Lado juustonyytit sokeriherneiden päälle ja gratinoi niitä uunin yläosassa 5 minuuttia. Koristele paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja basilikalla.

Hiilihydraatteja netto 6g. GK 1,2. Pirskota päälle hieman viinietikkaa alentaaksesi GK:ta.

Pähkinäinen halloumi salaattipedillä
200 g halloumijuustoa
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi
pippuria
hienonnettuja yrttejä, kuten salviaa, oreganoa, rosmariinia ja timjamia
50 g hasselpähkinöitä joko lastuina tai karkeana rouheena
2 rkl soijajauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Leikkaa halloumi sormen paksuisiksi kolmioiksi. Vatkaa muna, purista joukkoon valkosipuli ja mausta vastajauhetulla pippurilla. Hienonna yrtit karkeaksi silpuksi ja sekoita ne pähkinärouheeseen. Kieritä juustokolmiot ensin jauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi yrtti-pähkinärouheessa. Paahda juustoapalat kullanruskeiksi oliiviöljyssä keskilämmöllä, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa lisäkkeeksi pieni balsamiviinietikalla maustettu salaatti.

Hiilihydraatteja netto 4g. GK 0,8.

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia