1
+1

Sain linkin mielenkiintoiseen blogiin, josta löytyi tämä.

7 dl jauhoja
1 pss kuivahiivaa
3½ dl vettä
½ tl suolaa
öljyä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, sekoita. Taikina jää jauhoiseksi (kts. alkuperäinen ohje). Peitä kulho kelmulla ja anna nousta 4 tuntia.

Lorauta öljyä työtasolle, ja kaada taikina öljyn päälle. Taita taikina muutamaan kertaan päällekkäin, jotta öljyä joutuu vähän taikinan sisäänkin. Laita taikina uudelleen takaisin kulhoon, peitä väljästi kelmulla ja anna nousta 30 min.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita uunin lämmetessä uuniin keraaminen astia. Kun uuni on lämmin ja taikina on noussut, siirrä taikina varovasti keraamiseen astiaan. Peitä astia kannella ja anna olla uunissa 30 min. Poista kansi ja paista vielä 15 min.

Omia huomioita

Itse olen käyttänyt hiukan reilumpaa määrää suolaa, ja lopputulos on ollut erinomainen. Siirrettäessä taikina keraamiseen, lämpimään astiaan leivälle muodostuu kovahko pohja, eli kannattaa heilauttaa astiaa muutama kerta, että se irtoaa reunoista, mikäli se on reunoihin tarttunut.

Leivän tekeminen vie noin 5 tuntia, joten ihan nopeasti sitä ei tee. Tuumiskelin tuossa, että jos pakastaisi kohotetun leivän, niin se nopeuttaisi leivän valmistusta ainakin puolella, ellei enemmänkin. Hiivahan selviää pakastuksesta, mikäli pakastettua tuotetta ei sulateta mikrossa.

Tämä leipä on todella hyvää. Jäihän sitä jäljelle eilen ... 3 palaa! Suosittelen!