0

MMF (marshmallow fondant), eli vaahtokarkkifondantti
455 g valkoisia vaahtokarkkeja 
30 ml (2 rkl) vettä
900 g tomusokeria
2 tl vaniljaesanssia (tai jotain muuta makuesanssia)

Sihtaa kulhoon puolet tomusokerista ja tee keskelle kolo.

Laita vaahtokarkit mikronkestävään kulhoon jonka öljyät sisäpuolelta ensin. Lisää vesi. Sulata vaahtokarkit mikrossa sekoittaen välillä. Sula vaahtokarkki on tahmeaa. Mikäli haluat värjätä massan, lisää väri. Kaada sulaneet vaahtokarkit toisessa astiassa olevaan tomusokerissa olevaan koloon. Sekoita. Sihtaa loput tomusokerista vähitellen ja lisää esanssi, ja alusta massaa kunnes se ei ole tahmeaa. Kääri valmis massa keluum ja anna seistä yön (tai useamman) yli huoneenlämmössä.

Kun aloitat kaulitsemisen, työstä sitä käsissäsi lämmittääksesi massaa. Jos massa tuntuu kovalta, lämmitä mikrossa 5-10 sekuntia kerrallaan, kunnes massa on muovattavaa.

Laita alustalle tomusokeria tai maissijauhoja, jotta massa ei tartu kiinni alustaan kaulittaessa. Kauli massa, levitä kakun päälle tai tee massasta kuvioita.

Jos haluat massasta ruskeaa ja suklaista, korvaa osa sokerista kaakaojauheella.