0

1½ litraa, valmistelu yli 60 min

1 kg hapokkaita omenoita
1 (150 g) sipuli
1-2 valkosipulinkyntti
1-2 punaista mietoa chilipalkoa (tuore)
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1½ dl omenaviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
¾ tl suolaa
½ tl kanelia
2 dl hillosokeria
1 dl rusinoita

0

24 kpl, valmistusaika 30-60 min

2-3 porkkanaa
1 (180 g) palsternakkaa
300 g keräkaalia
1 (100 g) sipuli
1 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl emmental-mozzarella-juustoraastetta
2 kananmunaa
1 dl maitoa ta vettä
n. 1 tl suolaa
2 tl oreganoa
ripaus mustapippuria

0

Kiinalaisten ravintoloiden kaalisalaatti on hyvää. Namnam!

1 keräkaali (400 g tai jotain sinnepäin)
2 rkl väkiviinaetikkaa
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
vajaa dl ruokaöljyä

0

Garam masalasta on lukemattomia muunnoksia. Mausteseosta tehtäessä tulee muistaa, että juustokuminansiemenet paahdetaan aluksi kuivalla pannulla, ja mausteiden jauhamiseen tarvitaan maustemylly. Pippurimylly ei käy.

3 rkl juustokuminansiemeniä
3 rkl kokonaisia mustapippureita
3 rkl kokonaisia neilikoita
1 tl siemeniä vihreästä kardemumman kodasta
1 tl siemeniä mustasta kardemumman kodasta
5 cm kanelitankoa

Paahda juustokuminan siemeniä kunnes ne alkavat raksahdella. Yhdistä kaikki ainekset myllyyn ja jauha. Säilytä tiiviissä purkissa.

0

4 - 6 hengelle.

1 grillattu broileri
½ sitruunan mehu
1 sipuli
1½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl valkosipulimurskaa
3-4 vihreää chiliä
3 pikkuchiliä
2½ dl jogurttia
2 rkl kirkastettua voita
1 tl juustokuminajauhetta
1 tl korianterijauhetta
½ tl garam masalaa
1½ dl paseerattuja tomaatteja
1 dl vettä
suolaa

0

Alkuperäinen ohje löytyypi täältä.

Ketsuppi:
2 dl ketsuppia
½ sipulia
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 rl oliiviöljyä
½ tl cayennepippuria
¼ tl kanelia
½ tl paprikajauhetta
¼ tl ruskeaa sokeria
½ dl viinietikkaa
3 tl tomaattipyrettä

Majoneesi:
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl kurkkumehua
1 tl hunajaa

0


Nälkäisenä on hyvä lukea ruokareseptejä, eikös? Seuraava resepti osui silmään http://www.chinesefooddiy.com/mongolian_chicken.htm

Marinadi
2 tl pähkinäöljyä
¼  tl suolaa
¼ tl sokeria
2 tl  maissijauhoja

400 g luutonta ja nahatonta kananrintaa suikaloituna noin ½ cm paksuiksi, 5 cm kokoon
½ tl hienonnettua valkosipulia
2 tl tuoretta, pilkottua chiliä
½ tl  hienoksi hakattua sipulia
2 tl papukastiketta (http://www.ettason.com/Upload/AMO0015.jpg)
2 tl kylmää vettä
2 tl sokeria
1 rkl riisiviiniä tai kuivaa sherryä
75 ml lientä

0

4 - 6 hengelle lisukkeeksi

1 kukkakaali
1-2 vihreää chiliä (voi jättää pois)
 2 rkl kasviöljyä
1 tl juustokuminansiemeniä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
suolaa
1 dl vettä
1 tl garam masalaa
1 rkl tuoretta korianteria silputtuna

0

1 (iso) kesäkurpitsa
1 tl suolaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
400g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
ripaus kuivattua basilikaa ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria
1½ dl kermaa
1 pkt mozzarellaa

0

Kasvisfrittata
6 kananmunaa
1½ dl herkkusieniä
2½ dl tuoretta pinaattia
suolaa ja pippuria
1-2 rkl voita tai rypsiöljyä
30g juustoraastetta

Koristeluun: paistettua pekonia ja herneenversoja