0

8 annosta, valmistelu yli 60 minuuttia

Pohja
2 dl hiivaleipäjauhoja
75 g voita
20 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 tl basilikaa
½ dl kylmää vettä

Täyte
1 rs punaisia kirsikkatomaatteja
1 rs keltaisia kirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
25 g voita
1 rkl sokeria
½ rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl pippuria
1½ rkl korppujauhoja
tuoretta basilikaa

Nypi jauhot, kylmä voi, paremsaaniraaste sekä basilika murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneella. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 45 minuutiksi.

Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja ja vuoraa vuoka vielä leivinpaperilla. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna voi paistinpannussa, lisää sokeri ja jatka kuumentamista, kunnes sokeri alkaa saada karamellimaista väriä. Lisää pannulle kirsikkatomaatit ja valkosipulit. Mittaa joukkoon balsamiviinietikka ja anna seoksen kiehahtaa. Nosta pannu pois liedeltä ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Asettele tomaatit vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle korppujauhot. Kauli taikina hiemaan vuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta taikinalevy tomaattien päälle ja painele taikina reunoja alaspäin.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kuin kumoat sen tarjoilulautaselle. Koristele basilikanlehdillä.

Ravintosisältö / annos (n. 80 g): energiaa 130 kcal; proteiinia 3 g; hiilihydraattia 10 g; rasvaa 9 g

— Lähde: mukaillen Ruoka Pirkka 6-7/2014