0

Valmistusaika noin 30 min + marinoitumisaika n. 2 tuntia; vaikeusaste helppo

600 g possun ulkofileetä

Marinadi:
1 punainen chilipaprika
pari kevätsipulin vartta
2-3 valkosipulinkynttä
puolen sitruunan kuori
2 tl raastettua inkivääriä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria

Banaanimajoneesi:
1 kypsä banaani
1 dl kevytmajoneesia
2 rkl ranskankermaa
2 tl currya
ripaus cayennepippuria

Kuutioi liha.

Valmista marinadi. Halkaise chilipaprika pituussuunnassa, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunankuori. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita lihakuutiot marinadiin, peitä kelmulla ja marinoi pari tuntia jääkaapissa.

Valmista majoneesi. Soseuta banaani sauvasekoittimella. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Laita majoneesi jääkaappiin maustumaan.

Pujota lihapalat öljyttyihin metallisiin varrastikkuihin Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä ennen käyttöä kylmässä vedessä.

Kypsennä vartaita uunin yläosassa 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä banaanimajoneesin kera.

— Koti ja keittiö 3/2006