0

4 annosta, valmistus 30-60 minuuttia
4 (n. 1,4 kg) pientä bataattia
n. 1 rkl rypsiöljyä
1 pkt (200 g) fetajuustoa
1-2 mietoa punaista chiliä
2 kevätsipulinvartta tai ruohosipulia
n. ½ rkl mustia seesaminsiemeniä
n. ½ tl suolaa

 

Halkaise pestyt bataatit pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele ne haarukalla. Kypsennä leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 30-50 minuuttia bataattien paksuudesta riippuen.

Viipaloi chili renkaiksi, poista siemenet. Hienonna kevät- tai ruohosipuli. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.

Koverra bataattien sisusta hieman rikki haarukalla. Ripottele nyhdetyn bataatin joukkoon suolaa. Lisää bataattien pinnalle murennettu fetajuusto, kevätsipulit, chilit ja seesaminsiemenet.

Tarjoa halutessasi lisäksi sriracha-jogurttikastiketta. Voit tarjota bataatit myös lisäkkeenä (8 annosta).

— Lähde: Pirkka reseptit https://www.k-ruoka.fi/reseptit/uunibataatit