0

1 (iso) kesäkurpitsa
1 tl suolaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
400g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
ripaus kuivattua basilikaa ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria
1½ dl kermaa
1 pkt mozzarellaa

Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin. Pane viipaleet pyyheliinan päälle ja ripottele pinnalle suolaa, jotta liika neste irtoaa. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti. Kumoa sipulit vadille. Lisää samaan pannuun hieman oliiviöljyä ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon tomaattimurska, laakerinlehti ja yrtit sekä sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen hautua noin 20 minuuttia.

Voitele uunivuoka voilla ja lado kesäkurpitsaviipaleita vieri viereen vuoan pohjalle. Levitä päälle jauhelihaseosta ja taas kesäkurpitsakerros. Lusikoi pinnalle loput jauhelihaseoksesta. Kaada vuokaan kerma ja lado päällimmäiseksi mozzarellaviipaleet. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Hiilihydraatteja (netto) 10g, GK 3.5.

Omat kommentit

Erittäin maukasta, vaikkakin kesäkurpitsoiden valuttamisenkin jälkeen nestettä on aika runsaasti - ei kuitenkaan häiritsevän paljon. Teen tätä nykyään tuplana!