0

4 annosta, valmistelu 30-60 min

1 pk (n. 500 g) broilerin filee-pihvejä
2-3 (400 g) omenaa
1-2 tuoretta punaista tai vihreää chilipalkoa
2-3 valkosipulinkynttä
3 kevätsipulia tai nippusipulin varsia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
½ rs (á 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
1 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl sokeria
1½ tl inkivääritahnaa
1 dl paahdettuja mantelilastuja
1-2 rkl ruokaöljyä

Paloittele broileri reiluhkoiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi omenat. Halkaise chili, poista siement sekä kalvot ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kevätsipuli ja yrtit. Paahda mantelilastut kuumalla kuivalla pannulla.

Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruskista broileripaloihin kaunis paistopinta. Lisää chili, valkosipuli ja inkivääritahna ja jatka kuumentamista käännellen. Sekoita joukkoon myös omenat sekä sipulit. Kuumenna edelleen hetki ahkerasti käännellen.

Lisää pannulle jogurtti, tuorejuusto, vesi ja mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä. Lisää joukkoon yrtit. Koristele mantelilastuilla. Tarjoa kastike riisin ja naanleivän kanssa.

Ravintosisältö / annos (n. 250 g): energiaa 230 kcal, proteiinia 20 g, hiilihydraattia 8g, rasvaa 13 g.

— Lähde: Pirkka 9/2013