0

Löysin kaupasta kaulintamassaa ja sokerimassaa, ja päätin leipoa kakun. Iiro toivoi suklaakakkua, jotenka sulkaakakku piti tekemäni.

Pohja
115 g margariinia
115 g sokeria
115 g jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 munaa
tummaa kaakaojauhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään. Lisää vettä tarvittaessa, jotta saat "hyvin lusikasta irtoavan" taikinan. Paista 175 asteessa, kunnes kypsä.

Täytteeksi laitoin mariannemoussea

Mariannemousse
vajaa pss mariannecrushia
1 prk Valion kuohu
1 prk rahkaa
vähän suklaakastiketta
3 liivatetta 

Päälle 50% - 50% sokeri-kaulintamassan marmoroitu seos, johon päälle eilen valmistamani möhköfantti, jossa mallina tämä.

Omat kommentit

Kakkupohjasta tuli kohtuullinen. Tosin, en usko että samalla ohjeella teen uudestaan. Jotenkin - kiinteämpi. Ehkä myös kosteampi. Kostutin kakun mansikan liemellä, ja joku muu (esim maito-vaniljasokeri) olisi sopinut paremmin.

Mariannemousse oli vaikea saada maultaan miellyttäväksi. Eldoradon suklaakastike ei sopinut makunsa puolestaan ei yhtään, jotenka sitä sitten paikkailin lisäämällä enempi Mariannecrushia ja lisäksi maitokaakaojauhetta.

Kokosin kakun vuokaan, johon ensin laitoin kelmun. Olisi pitänyt antaa jähmettyä 2-3h, tai yön yli, mutta kun piti saada samalle illalle syötäväksi niin ei sitten malttanut.

En kuorruttanut kakkua voikuorrutteella, vaan laitoin pintaan ylimääräisen moussen. Siihen sitten sinisellä marmoroitu leyv - joka oli kivan näköinen. Lopuksi pintaan möhköfantti.

Tuoreena syötynä ei valtavan hyvin onnistunut. Jääkaapissa yön yli oltuaan kakku parani, ja Iiro jopa suostui mielellään syömään täytettäkin. Loppujen lopuksi ok, ei mahtava.

Kakku on muhkurainen, suurelta osin kakun päällä olleen moussen vuoksi. Massasta tehty päällinen vaatii alleen kovemman tartuntapinnan, jotta kakusta tulee tasainen. Toki oman lisänsä muhkuraisuuteen vaikutti se, ettei minulla ollut oikeanlaisia työvälineitä.. Möhköfantin hassut värit puolestaan selittyvät hyvin rajallisella määrällä värejä. Ja ostoslista kasvaa..