0

16 annosta, valmistelu yli 60 min

Pohja
200 g digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte
4 keltuaista
1 prk kondensoitua, makeutettua maitoa
1¼ dl limetinmehua (2-3 limettiä)
2 tl limetin raastettua kuorta

Koristeeksi
1-2 dl kuohukermaa
limetinviipaleita, limetin raastettua kuorta tai kiiviä viipaleina

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm). Hienonna keksit. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada joukkoon k ondensoitu maito ja limetinmehu. Lisää limetinkuori. Vatkaa tasaiseksi. kaada täyte pohjan päälle.

Paista 175 asteessa 10-15 minuuuttia. Ota piirakka uunista. Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.

Vaahdota kerma. Koristele piirakka kermavaahtopursotuksilla ja limetinkuorella, limetinviipaleilla tai kiiveillä. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä.

Ravintosisältö / annos (n. 60 g): energiaa 205 kcal, proteiinia 4 g, hiilihydraattia 21 g, rasvaa 12 g

— Lähde: Pirkka 9/2013