0

Siskoni Minta tulee viikonlopuksi kylään, ja pitäähän sitä jotain kivaa tarjota. Kyselin Mintalta, mikä olisi kivaa - marianne, Bailey's, kahvi, appelsiini - kertomatta tarkemmin, mihin tämä liittyy. Vastaus oli marianne, jotenka mariannekakkua tiedossa!

Pohjan ohjeelle nappasin kakkuliinan blogista. Houkuttelevan näköinen kakku!

Otin juuri tämän ohjeen siitä syystä, että siinä oli pikkuisen erilaiset ainekset. Kaupasta pitää hakea minttu-Dominoita, mutta loput aineet löytyykin kotoa.

Pohja:
2 pss Minttu-Domino-keksejä
75g voita

Täyte:
1 prk vaahtoutuvaa Flora-vanillaa
1 prk mascarpone-juustoa
1 prk maitorahkaa
1 pss MarianneCrushia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tilkka maitoa

Kiille:
200 g pakastevadelmia
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
¼ dl punaista mehua

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohjalle + suikaleet reunoille). Hienonna keksit pieneksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimen avulla. Sulata voi. Sekoita nämä keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Vaahdota vanilla, lisää rahka, juusto, MarianneCrush ja sekoita. Tarkista maku, lisää sokerit maun mukaan. Kuumenna maitotilkka kiehuvaksi ja lisää valutetut liivatelehdet. Jäähdytä hieman ja lisää täyteseokseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.

Jos haluat lisätä kiilteen kakun päälle, soseuta vadelmat esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää sokeri. Liota liivatteet. Kiehauta mehu, sulata liivatteet. Anna liivateseoksen jäähtyä hiukan, ja lisää ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmasurvoksen sekaan. Lisää kiille kakun päälle, anna hyytyä kolme tuntia. Voit lisätä kiilteen kakun päälle jo puolentoista tunnin hyytymisen jälkeen.