0

10 annosta, valmistelu 30-60 minuuttia

Pohja
2½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai leivontamargariinia
1 kananmunan keltuainen

Raparperikiisseli
8 dl (n. 400 g) raparperia pieninä paloina
¾ dl sokeria
1½ dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
3 kananmunan keltuaista
1 rkl voita

Marenki
4 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Kuumenna kattilassa raparperipalat, sokeri ja ½ dl vettä. Keitä muutaman minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Nosta sivuun ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Sekoita raparperiseoksen joukkoon veteen (1 dl) sekoitettu maissitärkkelys sekä munankeltuaiset. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Sekoita lopuksi kiisseliin rasva. Levitä jäähtynyt kiisseli torttupohjalle.

Vaahdita valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto on kiiltävää ja sileää. Levitä vaahto tasaisesti kiisselin päälle.

Paista torttua 8-10 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea.

Ravintosisältö / annos (n. 105 g): energiaa 210 kcal; proteiinia 4 g; hiilihydraattia 28 g; rasvaa 9 g

— Lähde: mukaillen Ruoka Pirkka 6-7/2014