0

Valmistusaika noin 40 min + taikinan levähdysaika 1 tunti; vaikeusaste hieman työläs

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
100 g voita
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
4 kiinteää banaania
1 dl sokeria
100 g voita
1 tl kanelia
3-4 rkl tummaa rommia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa tunnin ajan.

Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuunnassa.

Sulata sokeri karamellimaiseksi uuninkestävällä paistinpannulla. Lisää voi ja sekoita. Lisää kaneli ja rommi. Lado banaaninpuolikkaat vieri viereen pannuilla leikkuupinta ylöspäin. Ota pannu liedeltä ja anna hetken jäähtyä.

Kauli taikina ohueksi, pyöreäksi levyksi ja nosta banaanien päälle. Taita taikina reunoilta pannun sisäpuolelle ja painele hyvin kiinni banaaneihin. Pistele ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa, kunnes pinta on kullanruskea.

Kumoa paistos suoraan tarjoiluastiaan ylösalaisin, jolloin banaanit jäävät päälle.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

— Koti ja keittiö 3/2006