0

Kun kakuttaa, niin kakuttaa.

Pohja:
1 pkt Digestive-keksejä
125 g margariinia

Täyte:
1 prk Flora Vanilla 9%
1 prk maitorahkaa
1 prk Hovi appelsiini-tuorejuustoa
5 liivatelehteä
½ dl Hermesetas-makeutusjauhetta

Kiille:
3½ dl appelsiinimehua
3½ tl liivatejauhetta
½ dl Hermesetar-makeutusjauhetta

Murskaa keksit, sekoita sulatettu margariini keksimurskaan. Painele vuoan pohjille ja reunoille. Pistä liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.

Valmista täyte. Vaahdota ¾ Flora Vanillasta, lisää siihen tuorejuusto ja maitorahka. Kuumenna loput Flora Vanillasta esimerkiksi mikrossa. Purista liivatteet ja sulata ne Flora Vanillaan. Lisää Flora Vanilla-liivatelehti-seos hyvin sekoittaen ohuena nauhana täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle. Nosta jähmettymään jääkaappiin 2-3 tunniksi.

Valmista kiille. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja lisää makeutusaine. Lisää liivatejauhe. Jäähdytä käden lämpöiseksi. Lisää kakun päälle.

Omat kommentit

Tein reunasta vähän liian korkean. Vaikea muistaa, että irtopohjakakkuvuokani on niin iso, että tuskin mikään juustokakku sitä ihan reunojen yläreunaan asti täyttää. Lisäksi, käytin itse 100g margariinia, ja se oli liian vähän. Oli vaikea saada keksimuruseos pysymään reunoilla, jotenka reunojen alaosasta tuli liian paksu - vaikea leikata lusikalla.

Täyte oli ok. Hailakan makuinen, olisi saanut olla voimakkaammin appelsiinin makuinen. Ensi kerralla voisi täytteeseen lisätä yhden raastetun appelsiinin kuoren. Kiille oikein korosti muun kakun mietoa makua - tein sen appelsiinitäysmehusta. Ensi kerralla laimennan sitä ainakin 1:3, ellen jopa 1:2.

Kakku olisi myös kaivannut vielä lisäksi jotain koristelua. Pursotus pinnalle? Todennäköisemmin se, kuin esimerkiksi suklaalla koristelu.