0

6 annosta, valmistelu yli 60 minuuttia

Pohja
100 g valkoista leivontasuklaata

Täyte
3 dl vispikermaa
1 prk (250 g) rahkaa
1 dl hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle
250 g mansikoita

Paahda pohjalle tuleva valkosuklaa. Paloittele suklaa ja levitä palat keraamisen uunivuoan pohjalle yhteen kerrokseen. Paahda 150 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Vahdi suklaata paahtamisen loppupuolella. Suklaa paahtuu paljojen alta ja sisältä pinnan ollessa vielä vaaleahko, beigenruskea. Älä päästä suklaata palamaan.

Ota vuoka uunista ja siirrä palat jäähtymään toiseen vuokaan tai suoraan annoslaseihin. Paloittele suklaapaloja hieman esimerkiksi lusikan kärjellä painelemalla. Suklaa ei sula uunissa.

Vaahdota 2 dl kerma. Lisää rahka. Mittaa hyytelösokeri ja loppu kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti. Kaada kerma-sokeriseos ohuena nauhana kermarahkan joukkoon koko ajan vatkaten.

Viipaloi noin neljä mansikkaa ja asettele ne purkkien tai lasien renoille. Kuutioi loput mansikat ja lisää ne täytteen joukkoon. Lusikoi täyte purkkeihin tai laseihin. Anna hyytyöä jääkaapissa noin 1 tunti. Koristele halutessasi mansikoilla ja mintunlehdillä.

Ravintosisältö / annos (n. 150 g): energiaa 330 kcal; proteiinia 7 g; hiilihydraattia 28 g; rasvaa 21 g

Lähde: mukaillen Ruoka Pirkka 6-7/2014