0

Valmistusaika annosvuoat 20-25 min, kakku 40-45 min; vaikeusaste melko helppo

100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
100 g maitosuklaata
200 g  voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 keltuaista
½ dl vehnäjauhoja
(1 rkl tummaa rommia)

Sulata pilkotut suklaat ja voi miedolla lämmöllä mikrossa. Lisää sokeri ja jäähdytä seos.

Lisää munat ja keltuaiset yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää rommi.

Kumoa voideltuun, halkaisijaltaan noin 20 cm vuokaan tai jaa annosastioihin.

Kypsennä isoa kakkua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min, annosvuokia noin 10 min. Fondantin tulee olla keskeltä juoksevaa.

Jäähdytä vuoassa ja nosta peiteltynä viileään. Anna olla viileässä yön yli.

— Koti ja keittiö 3/2006