0

Valmistus 30-60 minuuttia
2 tlk (4 dl) kevytkermaa
½ vaniljatankoa
3 rkl sokeria
1 tl perunajauhoja
4 keltuaista
1 dl vispikermaa

Kiehauta kevytkerma ja pitkittäin avattu vaniljatangon puolikas keskenään. Nosta kattila liedeltä. Anna seistä noin 15 minuuttia, jotta kevytkerma ehtii maustua. Poimi tanko pois. Kaavi sisus veitsenterällä ja lisää kermaan.

Sekoita sokeri ja perunajauhot sekaisin ja lisää seos vatkaten keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaisten joukkoon vanilja-kermaseosta vähitellen.

Kuumenna seosta vatkaten pinnoitetussa kasarissa miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Jäähdytä kastike kylmävesialtaassa välillä vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.

Ravintosisältö / 100 g: energiaa 196 kcal; proteiinia 4,34g; hiilihydraatteja 10,7g; rasvaa 15,2g

— Lähde: Pirkka reseptit https://www.k-ruoka.fi/reseptit/aito-vaniljakastike