Royal Icing with Meringue Powder
50 g marenkijauhetta
½ tl sitruunan mehua
160 ml vettä
1.4 kg tomusokeria
1 tl gum arabic
Pursotusgeeli on läpinäkyvää geeliä jolla voi kiinnittää sokeritahnakoristeita esimerkiksi pikkuleipiin.
30 ml jauhemaista liivatetta
30 ml kylmää vettä
500 ml vaaleaa siirappia
Tällä ohjeella voit tehdä pieniin koristepursotuksiin ihanteellista massaa.
90 g munan valkuaisia (~3)
455 g tomusokeria
5-7 tippaa sitruunan mehua
Pastillage on sokeripohjainen tahna, jota käytetään koristeiden luomisessa.
Seuraavalla ohjeella teet 350 g tahnaa.
1 munanvalkuainen
300 g tomusokeria
10 ml CMC-jauhetta
Alla nopeasti valmistettavan pikeerin (royal icing) ohje.
1 suuri munan valkuainen
250 g tomusokeria
Muotoilumassasta voidaan luoda koristeita kakkujen päälle. Massa kuivuu kovemmaksi, kuin sokerimassa.
Seuraavalla ohjeella tulee 225g muotoilumassaa.
225 g sokerimassaa
5 ml CMC-jauhetta (esim. täällä tai täällä)
Kukkamassaa (flower paste) käytetään tehtäessä kukkakoristeita.
Seuraavalla ohjeella valmistat 500 g tahnaa.
500 g tomusokeria
15 ml CMC-jauhetta
25 ml kylmää vettä
10 ml jauhemaista liivatetta
10 ml nestemäistä glukoosia
15 ml margariinia
1 munanvalkuainen
Keräsin tähän linkkejä marsipaanikoristeluun ohjeineen. Vähän niinkuin muistilistaksi